Építész Tervező Stúdió - Architektus 2000

építész tervező referenciaépítész tervező - minden, ami építészetúj épületek tervezése építész tervezőépítész tervező új épületekmeglévő épületek átalakítása építész tervezőönkormányzati pályázatok építész tervezőépítész tervező

ÉPÍTÉSZ TERVEZŐ, ÚJ ÉPÜLETEK TERVEZÉSÉHEZ


építész tervezőAmikor egy új épületre van szükség, néha még a megfelelő helyszín kiválasztása előtt az első lépés, a megfelelő építész, építész tervező, illetve tervező csapat megtalálása.

Ilyenkor mi abban tudunk Önnek segíteni, hogy megvizsgáljuk, a kinézett telek beépítési paraméterei lehetővé teszik-e, hogy elképzeléseit megvalósíthassa, begyűjtjük a hatóságoktól a szükséges információt és felmérjük a tervezés, a kivitelezés és az üzemeltetés kockázatait, lehetőségeit. Árajánlatunkban tételesen kitérünk ezekre az eshetőségekre, így Önt semmi nem éri váratlanul és előre számolni tud az építészeti-műszaki tervezés összes költségével. Elképzelhető, hogy nem az ideális telket nézte ki az adott funkcióhoz, építész tervező munkatársunk ilyenkor tud Önnek abban segíteni, hogy előre lássa milyen kompromisszumokat kell majd meghoznia a tervezés során, de abban biztos lehet, minden erőnkkel azon leszünk, hogy ezek ne magalkuvást jelentsenek és az eredménnyel elégedett legyen.

Igazából nincs rossz telek, csak esetleg a tervező kénytelen hosszabban dolgozni, a tervezésre szánt idő hossza fog változni.

Architektus 2000 Építészeti Stúdió - Építész tervezőHa Ön már birtokában van az építési területnek és a tételes, a tervezés minden fázisát tartalmazó árajánlatunk alapján minket bíz meg épülete építészeti megtervezésével, az építész tervező első feladata koncepció- vagy vázlatterv elkészítése. Ehhez a folyamathoz először egy hosszú beszélgetés során felmérjük a Megbízói igényeket, szóban, vázrajzban, példaképekkel, esetleg fotókkal tisztázzuk a funkció adta igényeket, a kívánt építészeti stílust, a formanyelvet és az elképzelt anyaghasználatot, összeállítjuk a tervezési programot, amit a szerződésben is szerepeltetünk. Ezután számos kézi rajzvázlaton keresztül keressük a Megbízónak is tetsző megoldást, ezeket egy idő után számítógépre visszük és háromdimenziós modellen keresztül mutatjuk be a Megbízónak. Időközben önállóan elvégezzük a szükséges közmű- és szakhatósági  egyeztetéseket és tárgyalásokat a Megbízó tájékoztatása mellett, hogy az építési engedélynek semmilyen ilen jellegű akadálya se legyen.

új épületek tervezéséhez - építész tervezőAz építészeti koncepció további csiszolódása közben nem csak a funkciók elosztása, a gyalogos és esetleg autós megközelítés, a tömegvázlat kerül megfogalmazásra, hanem a használt anyagok, formák, részletek is tisztázásra kerülnek. A vázlatterv (koncepcióterv) így számunkra egy kész, három dimenziós virtuális modell, amit nem csak fotorealisztikus képekkel, hanem videóval, virtuális sétával, az épület modellben „körbenézve” is szemléltetni tudunk. Ezzel a technikával a Megbízó jóval hamarabb láthatja és megértheti a felépítendő épületet, minthogy az, a hatóságoktól egyáltalán engedélyt kapna. Ebben a tervezési fázisban az építész tervező mellett társtervezőink segítségét is folymatosan igénybe vesszük, hogy a felmerülő tartószerkezeti-, gépészeti-, tűzvédelmi-, épületvillamossági problémákra megoldást találjunk, így teljesedik ki az építészeti tervezés folymata építészeti-műszaki tervezéssé, így lesz az esztétika szabta lehetőségek mögött korrekt műszaki megoldás, kivitelezésre és engedélyezésre alkalmas terv.

A koncepciótervek elkészülte hosszú időt vesz igénybe, hosszabbat, mint maga az építési engedélyezési dokumentáció elkészítése. Az épitész tervezőnek biztosított idő később meghálálja magát, minél kevesebb van belőle, annál kevesebb gondolat, ötlet, praktikus megoldás és annál több pénz „megy bele” a házba.

3D modellezés, építész tervezőAz elkészült és elfogadott koncepciótervek alapján, viszonylag gyorsan elkészítjük az építési engedélyhez szükséges építészeti-műszaki tervdokumentációt, ez a hatóságok számára készülő „száraz” dokumentáció a kevésbé látványos része a tervezésnek, elkészítése során természetesen folyamatosan egyeztetünk a Megbízóval, hogy csakis az Ön elképzeléseinek megfelelő tartalom kerüljön bele. Az elkészült dokumentációt, hacsak Ön külön máshogy nem kéri, önállóan feltöltjük az építésügyi elektronikus rendszerre, amin keresztül a Megbízó folyamatos betekintést nyerhet az egész folyamatról.

Az engedélyeztetés folyamata alatt, azzal párhuzamosan készítjük el műszaki tartalom részletes meghatározásához elengedhetetlen kiviteli tervdokumentációt, annak minden szükséges elemével, igyekezve, hogy csak azokat a tervezési részeket érintsük, amelyek elengedhetetlenek az építkezéshez. Ezt a párhuzamosságot nem félünk felvállalni, az építési engedély megszerzését nem csak a 13 év tapasztalat, hanem a folyamatos hatósági egyeztetés és a vonatkozó jogszabályok állandó követése garantálja. A kiviteli tervdokumentáció nem csak abban segít, hogy az egész épületet az építész tervező irányításával egy összeszokott, hozzáértő csapat találja ki és gondolja át, hanem a majdani kivitelezők árajánlatainak összehasonlításában és a kivitelezés ellenőrzésében is azzal, hogyaz egyes munkafázisokról tételes kiírást készítünk.

A tételes kiírásra (költségvetésre) szánt anyagi ráfordítás többszörösen is megtérül: nem lesznek előre be nem kalkulált tételek, váratlan akadályok, illetve a szaktervezői számítások nélküli, a mindennapos kivitelezői gyakorlatban megszokott túlméretezés okozta többletköltség is kiszűrhető. Gondoljon csak bele: építkezni milliókba, terveztetni százezrekbe kerül! Csak a szakirányú (építészeti, tartószerkezeti, épületgépészeti, esetleg épületvillamossági, kertészeti, belső építészeti) kiviteli tervek elkészültével és azok ellenőrzésével garantálható, hogy az épület úgy épüljön meg és úgy működjön a valóságban, ahogy azt a tervezőasztalon a tervező elképzelte. Így elkerülhetőek a sajnos túl gyakran előforduló kivitelezői hibák, és ami talán a legfontosabb: a beépítés mikéntje számon kérhető.

Az ellenőrzéshez szükség esetén műszaki ellenőrt, lebonyolítót vagy tervezői (gépész
, tartószerkezet, épületvillamosság vagy építész tervező) művezetést biztosítunk, mindig az adott programnak és a Megbízónak leginkább megfelelőt.