Építész Tervező Stúdió - Architektus 2000

építész tervező referenciaépítész tervező - minden, ami építészetúj épületek tervezése építész tervezőépítész tervező új épületekmeglévő épületek átalakítása építész tervezőönkormányzati pályázatok építész tervezőépítész tervező

Szolgáltatásaink


Cégünk elsősorban építészeti és építészeti-műszaki tervezéssel, szaktanácsadással foglalkozik nem csak Budapesten, hanem országszerte is. Szolgáltatásaink átfogják az építés, beruházás teljes terjedelmét a megfelelő helyszín kiválasztásától, az építészeti és társtervezői tervezésen át a tervezői művezetésig. Az építtetői gondolatok programba foglalását (építési program), a vázlattervek (koncepció tervek) elkészítését majd az építési engedélyezési tervek (építészeti-műszaki tervdokumentáció) elkészítését az engedélyezési folyamat felügyelete, illetve az ezzel párhuzamosan zajló kiviteli (építészeti, tartószerkezeti, gépészeti, esetleg épületvillamossági, kertészeti, belső építészeti) tervezés követi. 

Az új jogszabályok által meghatározott egyszerű bejelentési eljárás egyszerűbbé tette az előző folyamatot. A 300 m²-nél kisebb hasznos alapterületű lakóházak tervezése során kevesebb dokumentálásra van szükség a hatóság felé, mivel nincs szükség az engedélyezési dokumentáció, ezért sok esetben a településképi engedély megszerzéséhez szükséges kiegészítő tervek elkészítésére sem. Ez az eljárás 2017. január 1-től előreláthatólag nem csak új épületek tervezése, hanem meglévő lakóingatlan bővítés, módosítás, tetőráépítés, tetőtér-beépítés során is irányadó lesz. Az egyszerű bejelentési eljárás alá eső lakóépületek tervezése során az engedélyezési tervek (építészeti-műszaki tervdokumentáció) elkészítése így kihagyható, ezzel időt és pénzt spórolva meg Megbízóinknak.

A legújabb jogszabály módosítások következtében a Megbízók számára roppant bizonytalan helyzet alakult ki azzal, hogy magánerős építők esetén a tervezőnek és a kivitelezőnek sem szükséges felelősségbiztosítást kötni az adott projektre. EZZEL TELJESEN NEM ÉRTÜNK EGYET, mert ez esetben semmi sem védi az építtetőt, hogy a hibás tervezés vagy kivitelezés anyagi következményei számára megtérüljenek! Ezért a projekt nagyságától és jellegétől függetlenül MINDEN tervezési munkánk mögött szerepel felelősségbiztosítás, a Megbízóink érdekei ezért sehol nem sérülnek!

Az építészeti-műszaki tervek elkészítése során csak a szükséges társtervezőket és szakértőket foglalkoztatjuk (villamos-, gépész-, kertész-, tartószerkezet tervező /statikus/, illetve geodéta, talajmechanikai-, geotechnikai-, tűzvédelmi-, faanyagvédelmi szakértő) a Megbízóval egyetértésben. Az építési engedélyezési eljárást és a hatósági, szakhatósági egyeztetéseket önállóan, a Megbízó tájékoztatása mellett, az ÉTDR rendszeren keresztül az építész tervező segítségével elektronikusan vezényeljük le.

Vállaljuk lakóépületek (családi ház, társasház, többgenerációs ház, ikerház, sorház, teraszház, családi villa, lakópark), üdülő épületek (hétvégi ház, nyaraló), szállás jellegű épületek (panzió, szálloda, kulcsosház, vendégház), ipari és mezőgazdasági épületek (állatkórház, gyárcsarnok, raktár, lovarda, borászati üzem), közösségi épületek (irodaház, uszoda, sport- és konferencia központ) kulturális épületek (múzeum, kiállítótér, szabadidő központ), oktatási épületek (iskola, óvoda, bölcsőde), kereskedelmi épületek (étterem, bevásárló központ, áruház, üzlet, piac) tervezését, átalakítását (felújítás, korszerűsítés, funkcióváltás, bővítés) az ország 
minden pontján. Tapasztalt építész tervező és társtervező csapatunk segítségével minden építészettel és építkezéssel kapcsolatos, akár tervezési, szaktanácsadási, ellenőrző vagy szakértői munkát a Megbízó megelégedésével tudunk elvégezni.


Évek óta dolgozunk Budaörs, Biatorbágy és Budafok-Tétény Önkormányzatának, valamint Budapest XXII. kerület ingatlan kezelőjének, számos közbeszerzési eljárásban, Európai Uniós pályázatban vettünk részt. Tapasztalt tervezőcsapatunk segítségével minden, az önkormányzatok ingatlankezelés
e, -fejlesztése, -beruházása során felmerült problémát meg tudunk oldani, legyen az át- vagy ráépítés, felújítás, bővítés funkcióváltás, épületszerkezet megerősítés, azbeszt- vagy akadálymentesítés, utólagos hő-, hang- vagy vízszigetelés.